Jangan Sekadar Tahu Hisap Je. Jom Kenali 10 Jenis Pokok Ganja

Ganja adalah bahan psikotropika yang terlarang, jangankan memiliki, menggunakannya saja pun salah di sisi undang-undang.

Rata-ratanya, hampir semua orang tahu bahawa ganja merupakan barang terlarang tetapi belum tentu semua orang tahu bentuk sebenar pohon ganja

1. Big Bud

Ini adalah jenis unggul pohon ganja, dengan daun lebat, lebih banyak  ganja yang dihasilkan. Boleh tumbuh tinggi dan boleh hidup di kawasan redup. Selain itu bunganya juga cantik

2. Ice

Bentuknya mirip daun yang berkristal, ini juga salah satu jenis pokok ganja yang terkenal, pernah memenangi penghargaan Cannabis Cup tahun 1998

3. Skunk #1

Untuk jenis ini dihiaskan  di dalam ruang atau tempat.

4. Northern Lights

Ganja jenis ini adalah mudah ditanam, mudah tumbuh di dalam kawsan redup, dan sekarang sedang diteliti manfaatnya untuk kesihatan.

5. New York City Diesel

Ganja jenis ini tumbuh baik di dalam tempat redup kecuali di iklim tropis, di tempat redup ganja ini boleh tumbuh setinggi 4 kaki, namun di luar kawsan terbuka,  boleh mencapai 12 kaki.

6. Lowryder

Lowryder termasuk pohon ganja berukuran mini sehingga boleh ditanam di pasu, tingginya cuma 12 inchi. Pertumbuhannya pun cukup cepat, 2-3 minggu fase benih, dan 30-45 hari untuk berbunga. Dan yang paling penting ganja satu ini boleh tumbuh dimana saja.

7. Blueberry

Disebut blueberry keranana menurut beberapa referensi dari internet, ketika pecandu menghirup ganja satu ini aromanya seakan blueberry, senang tubuh di kawasan  di luar ,

8. AK-47

Kurang pasti kenapa disebut AK-47, mungkin berhubungan dengan aromanya, yang pasti ganja jenis ini senang tumbuh  di dalam dan atau luar kawasan..

9. Purple Power

Seperti semua keturunan ganja outdoor, Purple Power memerlukan cahaya matahari dan kehangatan,  juga dapat tumbuh subur bahkan di cuaca kurang. Tanaman ini dapat mencapai ketinggian lebih dari 6 kaki di rumah kaca dan iklim selatan sedangkan di daerah beriklim sedang Purple Power rata-rata tumbuh sekitar 5 kaki.

10. Afghan

Tanaman ini menghasilkan bau seperti petrol.  Daunnya yang berminyak. diluar efek memabukkan tanaman ini diketahui berkhasiat untuk meredakan insomnia dan penyakit kronik yang lain.

 

Sumber : Taikotv

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *