17 Gambar Pisang Yang Diukir Yang Akan Membuat Anda Tidak Terfikir Itu Adalah Pisang..!!

Biasanya orang kupas pisang untuk dimakan, tapi lain dengan Stephan Brusche. Seniman asal Rotterdam, Belanda, bermain dengan pisang dan menjadikannya pelbagai karya seni yang fantastis. Seni mengukir buah “fruit carving” memerlukahn latihan bertahun-tahun hingga dapat hasil yang mengagumkan dan indah.

Brusche menggunakan kombinasi pencukil gigi, pisau, dan pen mata bola untuk mengubah pisangnya. Seluruh proses – dari melukis idea untuk berkongsi dalam talian – memerlukan masa dua hingga tiga jam.

“Saya melukis pisang dengan pen mata bola biasa,” jelas Brusche. “Selepas itu, saya secara strategik memotong kepingan kulit untuk memberikan rupa dan rasa yang lebih 3D. Untuk memegang kepingan kulit, saya melekatkan pencungkil gigi pada pisang di belakang kulit.

Berikut ini hasil karyanya yang akan membuat anda kagum!

#1 Jerapah berleher super panjang

#2 Jangan lepaskan sayangku~

#3 Sini cium dulu

#4 The simpsons

#5 Skill tingkat dewa

#6 Gajah bergading panjang

#7 Marilyn Monroe – klasik!

#8 Orang berbaris

#9 Orang zaman purba

#10 Zaman Purbakala

#11 Gadis berbunga

#12 Ada efek hujan badainya

#13 Kapal bajak laut

#14 Ular melilit

#15 Rarrr…

#16 Pisang yang marah

#17 Pisang Berkasih sayang

Brusche menceburi dunia seni pisang secara tidak sengaja.

“Isteri saya telah memaksa saya menggunakan Instagram untuk sementara waktu, dengan mengatakan ia akan menjadi baik untuk menggalakkan ilustrasi dan komik, yang saya lakukan dalam masa lapang saya bersama-sama dengan kerja saya sebagai pereka grafik,” jelasnya.

Suatu hari semasa makan tengah hari, dia memutuskan untuk mencuba. Walaupun dia berada di pejabat, peluang menghasilkan gambar yang menarik sukar dicari.

“Saya kemudian menyedari bahawa saya masih mempunyai pisang yang tersisa dari makan tengah hari dan menganggapnya akan menggembirakan jika saya hanya melukis sedikit muka gembira di atasnya,” kata Brusche. “Saya dapati betapa menyenangkannya untuk melukis pisang.

“Saya membuat satu lagi ‘fruitdoodle’, seperti yang saya suka memanggil mereka, pada keesokan harinya, satu dengan muka yang marah, demi keseimbangan demi keseronokan dan selepas itu saya hanya mencabar diri saya untuk melihat apa lagi yang saya boleh buat untuk menarik pisang, dan saya tidak pernah berhenti sejak itu. ”

Selepas beberapa lama, Brusche menyedari bahawa seni pisangnya semakin banyak suka dan perhatian daripada kerja lain. Sejak itu, dia mula memberi tumpuan kepadanya.

Hebat sangat kan ^^ tak sangka kulit pisang pun boleh dibuat seni! Semoga menghibur!

 

Sumber : Kakikecoh

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *